Niet onbelangrijk te vermelden is dat bij het lossen in een stortput er een losdebiet tot 120 ton per uur gegarandeerd wordt.
Dit debiet garandeert dat de goederen, geladen als terugvracht, snel gelost worden.
VIJZELEN gebeurt met een zwenkarm en op de meest uiteenlopende (en soms moeilijk te bereiken) plaatsen:
lossen in big bags, open terrein, op de grond, in een silo of in een andere trailer. Is de open bulkwagen uitgerust met de vijzel, dan hoeft de chauffeur zich niet meer te bekommeren om alle slangen in positie te brengen en aan te sluiten. Dat scheelt in de lostijd! Bij het vijzelen wordt er een losdebiet gehaald van 80 à 90 ton per uur. Bij het vijzelen wordt het product drukloos gestort. Dit zorgt voor minder ontmenging of segregatie van het product en minder stof in de silo, stallen of opslagruimtes. Daarnaast is het lossen met een vijzel minder energie verslindend en minder lawaaierig daar een compressor niet hoeft.
Het BLAZEN in de silo met de openbulkwagen is veiliger en veroorzaakt minder mogelijke schade aan de silo. Bij een traditionele blaasbulk oplegger moet de chauffeur bij het leeglopen van een vak opletten dat de loskraan achteraan snel wordt dicht gedraaid zo nietkrijg je een immense verplaatsing vanluchtdruk die mogelijks het deksel/ dak van de silo kan afrukken. Bij de openbulkwagen moet er geen rekening gehouden worden met de grote hoeveelheid lucht onder druk aanwezig in het losvak, is er dus ook geen enorme snelle luchtverplaatsing en gaat men het niet voor hebben dat het deksel van de silo wordt geblazen. Anderzijds evenaart het debiet van het blazen met de open bulkwagen het debiet van een gewone blaasbulk.